Welkom

voor uw aanvraag van wijkzorg

Gemeente West Maas en Waal: Buurtzorg, Zorgcentrum St. Barbara, zorgcentrum Maas & Waal, ZZG zorggroep Gemeente Druten: Vérian, zorggroep Maas & Waal, ZZG zorggroep Beuningen: Buurtzorg, zorggroep Maas & Waal, ZZG zorggroep Wijchen: Buurtzorg, Interzorg, Vérian, ZZG zorggroep Nijmegen West / Centrum: Buurtzorg, Interzorg, Vérian, TVN Zorgt, ZZG Zorggroep Nijmegen Noord/Lent: Buurtzorg, ZZG zorggroep Nijmegen Dukenburg Lindenholt: Interzorg, Buurtzorg, TVN zorgt, Vérian, ZZG zorggroep Berg en Dal: ZZG zorggroep, TVN zorgt Nijmegen Midden Zuid: Interzorg, Buurtzorg, TVN zorgt, Vérian, ZZG zorggroep Nijmegen Oost / Brakkenstein: Interzorg, Buurtzorg, TVN zorgt, Vérian, ZZG zorggroep Heumen Mook Middelaar: ZZG zorggroep, Buurtzorg Groesbeek: ZZG zorggroep, Buurtzorg

Gemeente West Maas en Waal: Buurtzorg, Zorgcentrum St. Barbara, zorgcentrum Maas & Waal, ZZG zorggroep

Gemeente Druten: Vérian, zorggroep Maas & Waal, ZZG zorggroep

Beuningen: Buurtzorg, zorggroep Maas & Waal, ZZG zorggroep

Wijchen: Buurtzorg, Interzorg, Vérian, ZZG zorggroep

Nijmegen West / Centrum: Buurtzorg, Interzorg, Vérian, TVN Zorgt, ZZG Zorggroep

Nijmegen Noord/Lent: Buurtzorg, ZZG zorggroep

Nijmegen Dukenburg Lindenholt: Interzorg, Buurtzorg, TVN zorgt, Vérian, ZZG zorggroep

Berg en Dal: ZZG zorggroep, TVN zorgt

Nijmegen Midden Zuid: Interzorg, Buurtzorg, TVN zorgt, Vérian, ZZG zorggroep

Nijmegen Oost / Brakkenstein: Interzorg, Buurtzorg, TVN zorgt, Vérian, ZZG zorggroep

Heumen Mook Middelaar: ZZG zorggroep, Buurtzorg

Groesbeek: ZZG zorggroep, Buurtzorg

Over ons

Wie zijn wij?
Zorg in mijn Wijk is een initiatief van zes samenwerkende zorgorganisaties in de wijkverpleging* die actief zijn in de regio Nijmegen en West Maas en Waal. Wij hebben gezamenlijk de eerste stap gezet om te werken aan één herkenbare toegang tot wijkverpleging. Dat doen we vanuit de overtuiging dat dit de manier is om cliënten de wijkverpleging te kunnen geven die nodig is.

Eén centrale entree
‍De vraag naar zorg groeit harder dan de capaciteit van de wijkverpleging. Het gevolg is dat er meer zorg met minder mensen moet worden geboden. Dat kan alleen als de zorg efficiënter is georganiseerd. Dat begint bij de aanvraag. Door de centrale entree van Zorg in mijn Wijk worden zorgvragen in onderling overleg opgepakt, rekening houdend met de expertise, bezetting en reistijd van onze zorgmedewerkers. Dat vergroot de mogelijkheden om zorg te verlenen, verlaagt hun werkdruk en verhoogt hun werkplezier. Daarnaast ontzorgt Zorg in mijn Wijk ook de aanvrager van zorg. Die kan voortaan op één plek terecht en bereikt tegelijkertijd meerdere organisaties.

Onze ambitie
Zorg in mijn Wijk is begin 2023 gestart in Nijmegen Dukenburg en de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Sinds april 2024 is het centrale aanmeldpunt van Zorg in mijn Wijk ook beschikbaar voor verwijzers en cliënten in Beuningen, Groesbeek, Nijmegen Noord en Wijchen. Na Groesbeek, Nijmegen Noord en Wijchen. Sinds 1 juli zijn daar de gemeenten Berg & Dal, Heumen, Mook en Middelaar en de rest van de stad Nijmegen bijgekomen zodat de gehele regio ontsloten is op Zorg in mijn Wijk.
Daarnaast nodigen wij andere aanbieders in de wijkverpleging uit om aan te sluiten. Zorg in mijn Wijk is toegankelijk, gemakkelijk en overzichtelijk. Voor een herkenbare wijkverpleging in de regio Nijmegen.

Wilt u aansluiten bij Zorg in mijn Wijk?

Dat kan! Als u wijkverpleging biedt en voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. Uw organisatie hanteert het kwaliteitskader wijkverpleging.
  2. Uw wijkverpleegkundigen zijn bereid actief deel te nemen aan de dagelijkse (online) overleggen over de binnengekomen zorgvragen.
  3. De managers van uw organisatie zijn bereid actief deel te nemen aan de afstemmingsoverleggen.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen hierover, neem contact met ons op! Wij spreken u graag.